Snel rijk worden

Je fantaseert er vast wel eens over. Snel rijk worden, zodat je daarna nooit meer hoeft te werken. Maar waarom zou je er alleen maar over fantaseren, terwijl je zelf actie kunt ondernemen om je rijkdom te vergroten? De kans dat je vanuit het niets rijk zult worden is immers zeer gering.

Helaas denkt men maar al te vaak dat er bij snel rijk worden weinig tot geen inspanning geleverd hoeft te worden. Dit is erg jammer, aangezien resultaten bij te weinig inspanning uitblijven. Actie ondernemen is vereist wanneer je op korte termijn een aardig extra zakcentje wilt opbouwen.

De kans dat je snel rijk zult worden is groter wanneer je op dezelfde manier te werk gaat als mensen die al rijk zijn. Bestudeer eens de werkdag van uiterst succesvolle ondernemers zoals Bill Gates en Warren Buffett. De Amerikaanse ondernemer Donald Trump beschrijft zijn werkdag zelfs in het boek “De kunst van het zakendoen”.

Hoe je met je tijd omgaat is erg belangrijk voor rijk worden. Het is van groot belang dat je je tijd maximaal benut. Richt je pijlen zoveel mogelijk op passief inkomen. Passief inkomen is een terugkerend inkomen dat ontstaat uit een eenmalige inspanning. Anders dan bij een loondienstverband of uurtje-factuurtje is de vergoeding bij passief inkomen niet verbonden aan een tijdvak. Een goed voorbeeld is het in elkaar zetten van een kwalitatieve website, waaruit blijvend advertentie inkomsten worden gegenereerd.

Denk ook niet dat je alles alleen moet doen. Rijke ondernemers besteden veel werk uit aan anderen. Zoals in de vorige alinea al duidelijk werd, is de indeling van je tijd van groot belang. Kun je iets zelf niet of ben je er veel te lang mee bezig, zoals bijvoorbeeld een commerciële website inrichten, dan kun je dit het beste door anderen laten doen. Zodat jij je tijd kunt besteden aan dingen waar je goed in bent.