Slapend rijk worden

Wie wil er nou niet slapend rijk worden, kun je je afvragen. Heerlijk geld verdienen terwijl je zelf lekker in een tropisch oord zit. Maar hoe kom je in die positie en moet je er veel werk voor verzetten?

De term slapend rijk is een term die eigenlijk alleen opgaat voor mensen die al heel veel geld hebben. Zij kunnen immers leven van de rente. De rente zorgt voor nog meer geld, waardoor ze uiteindelijk een nog groter bedrag aan rente ontvangen. En zo blijft dit doorgaan. Omdat ze niets voor de inkomsten uit de rente hoeven te doen kun je spreken van een passief inkomen.

Behoor jij niet tot deze geluksvogels met heel veel geld, dan zul je je moeten afvragen of je liever blijft dromen of dat het misschien beter is om toch actie te ondernemen om een passief inkomen op te bouwen. Een passief inkomen is immers met het oog op de onzekerheid op de arbeidsmarkt perfect.

Of je echt schatrijk kunt worden van je passieve inkomen hangt helemaal af van je eigen inzet. Uiteindelijk zal het hard werken zijn, waarna je de vluchten ervan kunt plukken. Maar door eerst deze inspanning geleverd te hebben ontstaan er voor jou wel mogelijkheden tot slapend rijk worden.

Denk je dat een passief inkomen ook iets voor jou zou kunnen zijn, lees dan ook de andere artikelen op deze website. Zo krijg je een idee van de verschillende mogelijkheden.