Hoe kan ik rijk worden?

Het is een vraag die velen bezighoudt: hoe kan ik rijk worden? Een vraag die niet eenduidig te beantwoorden is. Er zijn verschillende manieren om rijk te worden. Wat wel duidelijk is, is dat rijke mensen over het algemeen een bepaalde mindset en werkwijze hanteren. Rijke mensen gaan doorgaans anders om met hun tijd en geld dan mensen die minder rijk zijn.

Wat rijke mensen onderscheidt van mensen met minder geld, is dat rijke mensen op een bepaalde manier te werk gaan. In plaats van hun tijd ruilen tegen geld (zoals bij een baan het geval is), zullen rijke mensen juist de tijd van anderen kopen. Dit tegen betaling laten uitvoeren van werkzaamheden door anderen wordt outsourcing genoemd. Rijke mensen begrijpen dat tijd kostbaar is. Anders dan geld is tijd niet meer terug te krijgen wanneer dit eenmaal is “uitgegeven”.

Ook is het voor rijke mensen gebruikelijk om te investeren in iets dat zal zorgen voor blijvende inkomsten. Natuurlijk kun je best geld investeren in een project als dit project voor een eenmalige winst zorgt. Maar je kunt ook geld in iets investeren dat voor terugkerende inkomsten zorgt, het zogeheten passief inkomen. Rijke mensen zijn geneigd om dat laatste te doen.

Een ander ding wat rijke mensen onderscheidt van de minder rijke mensen is dat ze bereid zijn om meer risico te nemen. Een succesvolle onderneming opzetten gaat altijd gepaard met een investering. En ook met een klein budget kun je al een behoorlijk eind komen. Maar je moet de investering dan wel durven doen.

Iets anders wat van groot belang is, is risicospreiding. Dit betekent dat u in het ideale geval zoveel mogelijk inkomensstromen heeft. Heeft u slechts één inkomstenbron, dan bent u te veel afhankelijk van deze inkomstenbron. Door allerlei omstandigheden kan deze inkomstenbron wegvallen en dan heeft u niets meer. Rijke mensen zullen risico’s zo veel mogelijk spreiden.

Rijke mensen zijn ook geneigd om het grootste gedeelte van het geld dat binnenkomt te herinvesteren. Waar bij minder rijke mensen het geld vaak niets staat te doen of snel na binnenkomst alweer wordt uitgegeven, zal een rijke persoon het geld weer in de onderneming stoppen.

Rijk worden hangt erg af van hoe je met je tijd en geld omgaat. Om rijk te worden kan het erg helpen om eens te kijken naar hoe de rijkste mensen ter wereld zoals Bill Gates en Warren Buffett hun werkdag inrichten. Donald Trump heeft het zelfs beschreven in zijn boek “De kunst van het zakendoen”.