Eigen startpagina

Op diverse websites kunt u zich aanmelden voor het maken van uw eigen startpagina. Op een startpagina kunt u links naar uw favoriete websites plaatsen. In veel gevallen is een startpagina gericht op een specifiek onderwerp. Voorbeelden zijn een startpagina over sport of een startpagina over Den Haag.

Eigen startpagina op mijnwebsitestarten.nl

De website mijnwebsitestarten.nl is een voorbeeld van een website waar u een eigen startpagina kunt maken. Wanneer u op de website mijnwebsitestarten.nl bent kunt u in het menu bovenaan kiezen voor de optie "Eigen startpagina". U wordt dan naar een pagina geleid waar u zich kunt aanmelden als paginabeheerder van een eigen startpagina. Nadat de registratie is gelukt kunt u inloggen. Wanneer u bent ingelogd kunt u naar hartenlust startpagina's aanmaken en uw startpagina's vullen met informatie en links.

Eigen startpagina met het Startpagina Script

Een andere mogelijkheid is om zelf een startpagina website op te zetten waarop u uw startpagina's aanmaakt. Dit kan met behulp van het Startpagina Script van Vrolijk Internet Services. Via deze link komt u op een pagina terecht met meer informatie over het Startpagina Script. Een handige eigenschap van het script is dat u bezoekers de mogelijkheid kunt geven om hun eigen startpagina te maken op uw website.

De eerder genoemde website mijnwebsitestarten.nl maakt gebruik van dit script. U kunt op die website rondkijken om een indruk van het script te krijgen. Als u zich registreert als paginabeheerder kunt u ook zien hoe het aanmaken van een startpagina in zijn werk gaat met het Startpagina Script.