CMS programma

Wat is een CMS programma? Dat leest u hier.

CMS is de afkorting van "content management systeem". Een CMS programma is een stuk programmatuur waarmee het beheer van de website wordt vereenvoudigd. Bekende CMS programma's zijn bijvoorbeeld Joomla! en WordPress. Om met een dergelijk programma te werken is geen diepgaande kennis van programmeren of websites maken vereist. CMS programma's maken het op deze manier in principe voor iedereen mogelijk om een eigen website te beginnen en te onderhouden.

U kunt het vergelijken met het werken met een tekstverwerker. Een tekstverwerker zoals Microsoft Word slaat allerlei gegevens op over de opmaak van uw document, maar in principe heeft u als gebruiker alleen te maken met de knoppen om de opmaak aan te passen. Hoe dit wordt opgeslagen, daar hoeft u niets over te weten. Bij een CMS programma werkt dit op eenzelfde manier. U gebruikt de knoppen van het controlepaneel om aanpassingen aan te brengen aan de opmaak: de specifieke HTML en CSS codes die uit deze wijzigingen voortkomen, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Lijkt het u interessant om op deze manier uw website in elkaar te zetten, dan zou u eens kunnen kijken naar het CMS programma van Vrolijk Internet Services. Met dit CMS programma is het mogelijk om de kleuren van uw website aan te passen zonder dat u opmaakcode in HTML of CSS hoeft te schrijven. Op deze manier wordt het mogelijk om uw website helemaal aan te passen naar uw eigen smaak.

Van het CMS programma is een online handleiding beschikbaar. In de handleiding kunt u de stappen lezen voor de installatie van het CMS programma. Na de installatie kunt u de handleiding gebruiken om te leren werken met het CMS systeem. De beheeromgeving van het CMS programma is zo opgezet dat u de verschillende onderdelen eenvoudig kunt vinden.

Daarnaast is het systeem erg geschikt voor mensen die digitale producten verkopen. Met behulp van een koppeling met Mollie kunt u betalingen ontvangen met het CMS programma. Na de betaling wordt de bezoeker doorgestuurd naar een downloadscherm waar de bezoeker uw digitale product kan downloaden. Een link naar dit scherm ontvangt de bezoeker ook automatisch per e-mail. Zo kunt u online producten verkopen via uw website met het CMS programma, waarbij de levering van het product automatisch verloopt.